PENATI – HERITAGE 14. 6. 2019: premiérové vítězství pro Adama Culka

Druhé dějství slovenské zastávky tour se odehrálo na druhém ze hřišť, techničtějším Heritage Course.

Výsledky minulých turnajů odehraných na Heritage, náročnost hřiště i početnější startovní pole vedlo pořadatele ke sjednocení odpališť. I proto se zde hrálo výjimečně ze stejných odpališť, a to žlutých.

Tento rok nastoupilo na start rekordních 100 hráčů, 37 z nich v rámci MASTERS. Tropické teploty vedly k pomalejšímu tempu a celkově horším výsledkům.

Na Heritage se nejvíce dařilo Adamovi Culkovi, který se výsledkem 76 ran (-1 po odečtu) stal absolutním vítězem turnaje MASTERS. V loňskem roce se probojoval na Fontanu téměř na poslední chvíli, a vůbec se mu ve finále nevedlo špatně. I letos bude určitě jedním z horkých favoritů na finále. Dnešním výsledkem se posunul v žebříčku ze 13. místa na 3. Aktuální žebříček MASTERS Race To Fontana si můžete prohlédnout zde.

Absolutním vítězem PLAYERS se stal Jaromír Černý výsledkem 84 ran (-1 po odečtu). Aktuální žebříček PLAYERS Race To Fontana si můžete prohlédnout zde.

Pořadí ve stablefordových kategoriích bylo následující:

0-9,9

1. Adam Culek

2. Vladimír Novák

3. Jan Šmída

1. Jaromír Černý

2. Jaroslav Volín

3. Jiří Brož

18,1-54

1. Jiří Konečný

2. Juraf Ufrla

3. Pavel Palas

Kompletní výsledky z turnaje si můžete prohlédnout na SKGA.

Všem vítězům gratulujeme.

Následující zastávkou tour je další golfový skvost, a to Casa Serena 26.6.