Představujeme hřiště GPA MASTERS 2019 - Haugschlag

Pro rok 2019 jsme do termínové listiny GPA MASTERS zařadili další krásné hřiště - rakouský Golf Resort Haugschlag. Ve čtvrtek 16. 5. 2019 zde proběhne třetí turnaj GPA MASTERS 2019.

Haugschlag je nejseverněji položená obec našich jižních sousedů. Má příjemnou přezdívku - „nejzdravější“ kout Rakouska. V GC založeném roku 1987 naleznete dvě mistrovská 18ti jamková hřiště.

Náš turnaj se odehraje na hřišti Waldviertel - Old Course (PAR 72, délka z bílých odpališť 6.396 m). Hřiště zcela přirozeně vyplynulo z krajiny, při jeho výstavbě bylo pokáceno jen 6 stromů.  Čekají na vás fairwaye zakomponované do okolní krajiny, které jsou lemovány přírodními rybníky, romantickými lesíky a Waldviertelskými viklany. Zlatým hřeben tohoto hřiště je ostrovní green na jamce č. 13. Na začátku 90. let to byl první ostrovní green v Rakousku.

Další zajímavostí je například to, že v roce 1995 zde Alex Čejka získal své první vítězství v sérii European Tour, a to výsledkem 61, který se stal na více než dvě desítky let také rekordem hřiště.

Našli jsme pro vás zajímavou recenzi tohoto hřiště, která byla odvysílána v Golf Minute Magazínu dne 3.10.2013. Kromě dalších informací a zajímavostí o tomto krásném hřišti vám reportáž přinese i návod jak hrát 16. jamku, a to od golfového profesionála Toma Molera.