Představujeme novinku GPA MASTERS 2019 - GPA Match Play

Pro sezónu 2019 jsme si pro vás připravili novinku v rámci tour MASTERS – hru na jamky GPA Match Play. Během prvních 7 turnajů MASTERS budou hráči hrát na rány s vyrovnáním jako obvykle, ale díky našemu novému software se budou výsledky zároveň virtuálně převádět na jamkovou hru.

KVALIFIKACE

Všem hráčům se bude virtuálně načítat celkový dosažený počet vzájemně vyhraných a prohraných jamek s vyrovnáním HCP, a to ze všech pěti odehraných kvalifikačních turnajů. 16 hráčů s nejvyšším počtem vyhraných jamek se kvalifikuje do Finále GPA Match Play. Hráči, kteří se nekvalifikují do finále, mají na výběr se zúčastnit dvou vybraných libovolných turnajů GPA GOLF PARTNERSHIP.

FINÁLE

Termín: čtvrtek 29.8.

Hřiště: Panorama Kácov – River

Propozice: Finále se hraje na 4 x 9 jamek, v případě nerozhodného výsledku u konce deváté jamky hráči pokračují dále ve stylu „náhlá smrt“ (kdo vyhrává další jamku, je vítězem).

Celkový vítěz GPA Match Play získává 300 000 bodů do žebříčku Race to Fontana.

PRAVIDLA

Hra na jamky je původní variantou golfové hry. Je to přímý souboj, kde proti sobě stojí dvě strany, dva soupeři. Princip je jiný než u hry na rány, na každé jednotlivé jamce se uděluje bod tomu, kdo zahraje menší počet ran, případně žádný bod při stejném počtu ran. Je to hra mnohem bojovnější, osobnější, napínavější než na rány, plná taktiky a psychologie. Tento formát je používán hlavně na turnajích, kde spolu soupeří týmy, a to včetně slavného Ryder Cupu.