Prvním vítězem XII. ročníku GPA MASTERS je Robert Potocký (80 ran, -5 s odečtem hracího HCP)

Letošní, již XII. ročník MASTERS & PLAYERS, jsme zahájili ve čtvrtek 9. 5. 2019 na Panorama Golf Resortu Kácov. Na start se postavilo celkem 84 golfistů, z toho 48 v rámci MASTERS a 36 v rámci PLAYERS.

Letos se hraje o rekordních 26 postupových míst na finále na Fontaně. Již tradičně postoupí TOP 20 hráčů z žebříčku MASTERS a letos premiérově také TOP 6 z žebříčku PLAYERS.

MASTERS hrajeme, stejně jako v loňském roce, na rány s vyrovnáním (max. 15 ran) a prvních 30 hráčů si na každém turnaji rozdělí celkem 500.000 bodů.

Pořadí hráčů v žebříčku PLAYERS bylo určeno na základě součtu brutto + netto ran na turnaji. Od turnaje v Hagschlagu 16.5.2019 bude pořadí hráčů v žebříčku Race to Fontana - PLAYERS určováno na základě počtu netto ran s vyrovnáním (bez omezení). Prvních 30 hráčů si na každém turnaji rozdělí 500.000 bodů.

Na každém turnaji vyhlásíme také tři nejlepší golfisty podle stablefordových bodů ve třech hcp kategoriích (0-9,9 | 10-18 | 18,1-54). Tyto kategorie jsou společné pro všechny hráče na turnaji.

Ani letos jsme samozřejmě nezapomněli na vložené a dlouhodobé soutěže pod patronací našich partnerů.

Velkou novinkou letošní GPA MASTERS je také Match Play - jamkovka, v rámci které se všem hráčům MASTERS na turnajích započítávají vzájemné virtuální souboje na jednotlivých jamkách. Po turnaji MAJOR 25.7.2019 na Fontaně uzavřeme žebříček a TOP 16 hráčů postoupí do finále Match Play, které se odehraje 1. 8. 2019 na Kácově, již jako skutečná jamkovka na 4 x 9 jamek. Detailní výsledky z jamkovky na prvním turnaji si můžete prohlédnout zde.

A jak si hráči na první letošním turnaji vedli?

Absolutním vítězem MASTERS se stal Robert Potocký (80 ran, -5 po odečtu hcp). Aktuální žebříček MASTERS Race To Fontana si můžete prohlédnout zde.

Absolutním vítězem PLAYERS se stal Oto Kadavý (84 ran, 157 v součtu brutto+netto). Aktuální žebříček PLAYERS Race To Fontana si můžete prohlédnout zde.

Pořadí ve stablefordových kategoriích bylo následující:

0-9,9

1. Miroslav Havelka

2. Petr Bílek

3. Jan Šmída

1. Robert Potocký

2. Jan Kameníček

3. Petr Žižka

18,1-54

1. Pavel Palas

2. Jiří Tužil

3. Libor Vaculík

Kompletní výsledky z turnaje si můžete prohlédnout na ČGF.

Všem vítězům gratulujeme a těšíme se na shledání na dalším turnaji, ve čtvrtek 16. 5. 2019 v golfovém resortu Haugschlag.