Přehled všech soutěží | Zvolte celoroční soutěž

Hlavní soutěž jednotlivců (muži + ženy)

Soutěž probíhá v rámci golfové tour: GPA GOLF TOUR 2014 - MASTERS

Popis soutěže a ceny

Popis a systém soutěže
  • propozice soutěže

• V tour se hraje 20 turnajů v ČR, SR a Rakousku. V rámci celé tour se soutěží o 40 postupových míst do finále tour, které proběhne v září v rámci čtyřkolového finále v resortu Konopiště. Zajímavostí a originalitou této soutěže je, že se hraje a počítá stejně jako soutěže profesionálů o peníze v případě tour o GPA body uhrané na jednotlivých turnajích tour.

• Žebříček 40ti nejlepších hráčů postupujících do finále se nestanoví podle uhraných ran, stablefordů nebo jiné kombinace, ale podle dosažených bodů vyhraných na daném turnaji.

• Nejlepších 30 hráčů z každého turnaje získává prize money do žebříčku. Pořadí nejlepších 30ti hráčů, kteří získali GPA body určí součet brutto + netto bodů. Každý turnaj má navíc svoji bodovou bonitu, která je daná počtem a kvalitou hráčů. Po 20ti turnajích se 40 hráčů s největším celkovým součtem prize money zúčastní finále tour. To se hraje čtyřkolově na součet bodů brutto + netto, po třech kolech je určen cut, poslední kolo hraje již jen 20 nejlepších.

• Absolutním vítězem hlavní soutěže tour se stává hráč/ka, který zahraje ve finále největší součet brutto + netto bodů ze všech 4 kol. Výsledky z 20 turnajů tour se do soutěže o absolutního vítěze tour nezapočítávají, slouží jen jako kvalifikační body.

Ceny pro vítěze
  • 40 hráčů postupuje do finále na Konopiště.
  • Celkový vítěz tour získává volnou hrací kartu na GPA GOLF TOUR 2015 - MASTERS.