WAGC

O projektu

Turnaj je otevřená kvalifikace největšího amatérského golfového projektu na světě WAGC, který v roce 1995 založil Sven Tumba Johansson.

Mistrovství začíná v jednotlivých zemích po celém světě, kde z kvalifikačních turnajů vzejde pět vítězů pěti HCP skupin, kterým tato soutěž umožní reprezentovat svou zemi na mistrovství světa, individuálně i za tým v soutěži jednotlivých zemí.

V roce 2018 se projektu zúčastnilo 35 zemí. Soutěž je v souladu s amatérskými pravidly USGA & R & A.

JAK SE ZAPOJIT

Každá z participujících zemí kvalifikuje své hráče do světového finále různými způsoby. V rámci ČR pro rok 2019 vypisujeme dvoudenní národní finále, které má kapacitu 150 hráčů.

Hraje se v pěti kategoriích: 0-5,4 | 5,5-10,4 | 10,5-15,4 | 15,5-20,4 | 20,5-25,4. Hráč s HCP vyšším než 25,4 je považován za hráče s HCP 25,4.

Národní finále ČR 31. 8. - 1. 9. 2019 Konopiště

Národní finálový turnaj České republiky se uskuteční ve dnech 31. 8. a 1. 9. 2019 v golfovém rosortu Konopiště. Vítězové kategorií postupují do světového finále, které se uskteční od 19. 10. - 26. 10. 2019 Sabah Borneo v Malajsii.

Náklady na cestu, ubytování, green fee a reprezentační doplňky hradí pořadatel, společnost GPA Event.

Kapacita Národního finále je stanovena na maximální počet 150 hráčů.

Turnaj bude pod vedením profesionálního produkčního teamu, který má bohaté zkušenosti s organizováním golfových turnajů, včetně rozhodčích.

• Turnajem nás provede zkušený sportovní moderátor Petr Svěcený a nebudou chybět ani naše krásné hostesky a fotograf.
  • Resort na Konopišti nás vždy přivítal ve skvělé kondici, tréninkové plochy budou k dispozici, cvičná kola se slevou 15% v týdnu před turnajem.
  • Občerstvení bude pro hráče připravené po celý den turnaje a bude zahrnovat snídani, občerstvení po 9. jamce a oběd po hře.
  • Výsledky hráčů budou online po 9, respektive 18 jamkách na televizorech v klubovně a také na webu.
  • Zpestřením turnaje budou Hole In One na každém 3 paru celkově v miliónových hodnotách.
  • Vyhlášení bude probíhat postupně v každé kategorii, vítězi kategorie bude předán pohár a voucher na světové finále, dále oceníme hráče do 5. místa.

Podmínky účasti:

Turnaje se může zúčastnit každý golfista bez omezení HCP s trvalým pobytem v ČR a dosažením věkové hranice 18 let. Hráč musí mít v sezóně 2019 odehraných minimálně 5 turnajů do 29. srpna.

V rámci fair play proběhne kontrola historie hráčského HCP. Pokud bude mít pořadatel z nějakého důvodu u hráče pochybnosti o fair play, vyhrazuje si právo odmítnout účast hráče na turnaji, v takovém případě vrátí hráči poplatky ve výši 100%.

Na všechna místa národnÍho finále je možno si zakoupit hrací kartu.

Cena hrací karty na oba turnajové dny, včetně celodenního občerstvení a doprovodného programu pro fyzické osoby činí 8.900,- Kč

Pro firmy nabízíme možnost reklamního partnerství za cenu 10.000,- Kč + DPH. V ceně je obsažena reklama a propagace v průběhu turnaje, reklama na webu a jedna hrací karta, včetně občerstvení a doprovodného programu, na oba dny.

Hráči se mohou do turnaje přihlásit prostřednictví registračního formuláře nebo na e-mailu registrace@gpa.cz. Podmínkou registrace do turnaje je uhrazení vratné zálohy ve výši 2.900,- Kč. Platební instrukce k úhradě vratné zálohy obdržíte e-meilem po přihlášení. Po uhrazení vratné zálohy bude hráč přihlášen na ČGF.

Podmínkou konání národní kvalifikace je naplnění minimální kapacity 100 hráčů ke dni 31. 7. 2019. Pokud nebude kapacita naplněna, bude hráčům zaplacená záloha vrácena.

Jakékoliv dotazy prosím zasílejte na e-mail info@gpa.cz.

Hrací systém:

Celá soutěž se hraje na rány s vyrovnáním hracího HCP. Hráč s HCP vyšším než 25,4 je považován za hráče s HCP 25,4.

Pro urychlení hry je počet dosažených ran na jamce omezen na +5 nad par jamky.

Vítězství:

Pět hráčů, kteří zvítězí ve své kategorii a splní podmínky celosvětového kola WAGC, vyšleme jako reprezentanty České republiky bojovat o světový titul do Sabah Borneo v Malajsii.

Náklady na cestu, ubytování a green fee, hradí společnost GPA Event jako pořadatel.

Světové finále 2018      20. - 28. 10. Johor, Malajsie

Finále se hrálo:

- na 72 jamek

- v pěti kategoriích 0-5,4 | 5,5-10,4 | 10,5-15,4 | 15,5-20,4 | 20,5-25,4

- ve hře na rány s vyrovnáním

- s úpravami hcp po každém kole

- s omezeným počtem dosažených ran na jamce na nad par jamky (v roce 2017 +4 rány)

Reprezetant získal:

- letenku v economy class

- ubytování ve dvoulůžkových pokojích s plnou penzí

- 6 green fee

- reprezentační trička, obal na score card a další doplňky

Video ze světového finále 2018 si můžete prohlédnout zde.

Turnaje

31. 8. -  1. 9. 2019WAGC 2019 - národní kvalifikaceKonopištěRegistrovat