WAGC

O projektu

Turnaj je otevřená kvalifikace největšího amatérského golfového projektu na světě WAGC, který v roce 1995 založil Sven Tumba Johansson.

Mistrovství začíná v jednotlivých zemích po celém světě, kde z turnajů vzejde pět vítězů pěti HCP skupin, kterým tato soutěž umožňuje reprezentovat svou zemi na mistrovství světa, individuálně i za tým v soutěži jednotlivých zemí.

V roce 2017 se projektu zúčastnilo 35 zemí. Soutěž je v souladu s amatérskými pravidly USGA & R & A.

Jak se zapojit

Každá z participujících zemí kvalifikuje své hráče do světového finále různými způsoby.

V rámci ČR pro rok 2018 vypisujeme dvoudenní národní kvalifikaci, které se mohou hráči zúčastnit napřímo zakoupením hrací karty.

Hraje se v pěti kategoriích: 0-5,4 | 5,5-10,4 | 10,5-15,4 | 15,5-20,4 | 20,5-25,4. Hráč s HCP vyšším než 25,4 je považován za hráče s HCP 25,4.

Národní kvalifikace 1. - 2. 9. 2018 Zbraslav

Národní kvalifikace je dvoukolový turnaj pro držitele hracích karet, kde vítězové kategorií postupují do světového finále, které se uskteční v říjnu 2018 v Johor Bahru v Malajsii. Náklady na cestu, ubytování, green fee a reprezentační doplňky hradí pořadatel, společnost GPA Event.

Dále si hráči rozdělí na dvoudenním turnaji celkem 1.000.000 GPA bodů do celoroční soutěže GPA MASTERS Race To Fontana, a mohou tak zasáhnout do boje o 20 postupových míst na finále GPA MASTERS, které se uskuteční na krásném rakouském resortu Fontana. Vítěz vyhrává prestižní titul a hrací kartu na GPA MASTERS 2019.

Kapacita Národní kvalifikace je stanovena na maximální počet 125 hráčů.

Podmínky účasti:

Turnaje se může zúčastnit každý golfista bez omezení HCP s trvalým pobytem v ČR a dosažením věkové hranice 18 let. Hráč musí mít v sezóně 2018 odehraných minimálně 5 turnajů do konce srpna.

V rámci fair play proběhne kontrola historie hráčského HCP. Pokud bude mít pořadatel z nějakého důvodu u hráče pochybnosti o fair play, vyhrazuje si právo odmítnout účast hráče na turnaji, v takovém případě vrátí hráči poplatky ve výši 100%.

Hrací systém:

Celá soutěž se hraje na rány s vyrovnáním hracího HCP.

Pro urychlení hry je počet dosažených ran na jamce omezen na +5 nad par jamky.

Vítězství:

Pět hráčů, kteří zvítězí ve své kategorii a splní podmínky celosvětového kola WAGC, vyšleme jako reprezentanty České republiky bojovat o světový titul.

Náklady na cestu, ubytování a green fee, hradí společnost GPA Event jako pořadatel.

Světové finále 20. - 28. 10. 2018 Johor, Malajsie

Finále se hraje

- na 72 jamek

- v pěti kategoriích 0-5,4 | 5,5-10,4 | 10,5-15,4 | 15,5-20,4 | 20,5-25,4

- ve hře na rány s vyrovnáním

- s úpravami hcp po každém kole

- s omezeným počtem dosažených ran na jamce na nad par jamky (v roce 2017 +4 rány)

Reprezetant získává:

- letenku v economy class

- ubytování ve dvoulůžkových pokojích s plnou penzí

- 6 green fee

- reprezentační trička, obal na score card a další doplňky

Souhrný dokument k předchozímu ročníku 2017 si můžete prohlédnout zde.

Turnaje

1. 9. -  2. 9. 2018World Amateur Golfers ChampionshipZbraslavRegistrovat
Start. listina
20. 10. -  28. 10. 2018World Amateur Golfers InvitationalJohor, MalajsieRegistrovat